AL RUIM 35 TALENTVOLLE VEULENS ONLINE!

30 jul. 2020 · EDS

Begin augustus komt de volledige collectie veulens van de EDS-Prinsenstad online veulenveiling online, maar tot die tijd kunnen we genieten van de ruim 35  talentvolle dressuurveulens die al online gepubliceerd zijn. Er is geselecteerd op het model en de bewegingen van de veulens, maar ook de moederlijn, sportprestaties van familieleden en verwachtingswaarde spelen een belangrijke rol.

Krachtige bewegingen en het juiste model
De selectiedagen zijn drukbezocht, waardoor het EDS-team tot nu toe al een fantastische collectie heeft kunnen samenstellen. Als we het over beweging hebben, dan springt Pretty Perfect (v. Livius) er direct uit. Deze elegante merrie beweegt met veel souplesse en kracht, precies zoals een modern dressuurpaard hoort te doen. Moeder Dolita is een elite IBOP (drs) merrie. Haar oudste zoon Handsome C is internationaal gestart bij de jonge paarden en is nu actief in de Lichte Tour.

Ook de Kjento-zoon Picasso beweegt met veel power en een fantastische houding. De sterke bewegingen van grootvader Negro zie je duidelijk terug. In de moederlijn van Picasso vinden we niet alleen succesvolle dressuurpaarden, maar ook sportpaarden die op internationaal niveau in de springsport presteerden, wat zijn krachtige galop verklaard.

De beste moederlijnen van Nederland
In de collectie zien we ook veel nakomelingen uit bekende Nederlandse en Duitse moederlijnen. Zo komt het aansprekende merrieveulen Piamora B (v. In Style) uit de bekende Tamora-Olien-Karin-familie. Deze merrielijn is in juli nog uitvoerig beschreven in het KWPN magazine. De vele topsportpaarden en goedgekeurde hengsten hebben deze stam bekend gemaakt.

Ook Pegasus BSW komt uit een van de beste moederlijnen van Nederland. Zijn overgrootmoeder is de bekende fokwaardetopper Annabel, die we kennen als de moeder van de goedgekeurde hengsten Bretton Woods, Chagall D&R en als grootmoeder van de hengsten Four Legend en kampioenshengst Le Formidable. Daarbij presteren haar kinderen en kleinkinderen op hoog niveau in de sport. Pegasus BSW is sowieso een interessante hengst, als een van de laatste zonen van de dit jaar overleden top dressuurpaardenleverancier Jazz.

Bekijk de gehele collectie!

© 2023 Excellent Dressage Sales All rights reserved | Website by Mediaprimair

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie