EDS ONLINE VEILING BOVEN VERWACHTING

19 apr. 2020 · EDS

In deze vreemde tijden waarin alles anders is, is ook Excellent Dressage Sales 2020 anders maar buitengewoon goed verlopen. De editie die op het laatste moment noodgedwongen naar een online editie werd aangepast, bleek meer dan de moeite waard. Boven verwachting veel kopers uit binnen en buitenland boden op de collectie. Veiling topper Excellent Black (Painted Black x Donnerhall) spande de kroon en gaat voor een bedrag van €370.000 naar Schotland en de totale omzet was bijna 2,2 miljoen euro.

Effectief format
De organisatie zegt gelukt te hebben gehad dat veel paarden voor de corona crisis reeds bezichtigd waren. Maar ook na die tijd bleek de wereldwijde interesse aan te houden voor jonge tot aan hoogopgeleide paarden.  Ondanks het gemis van de warme sfeer van de live veilingen in de afgelopen jaren, bleek het online veiling format zeer effectief om getalenteerde paarden aan nieuwe ruiters en fokkers met aspiratie te koppelen.

Veilingtopper Excellent Black
Veilingtopper Excellent Black heeft goede internationale Grand Prix scores op zijn naam staan, wat hem al voor aanvang van de veiling een populaire hengst maakte. Er werd dan ook fanatiek geboden op de zwarte parel, die uiteindelijk naar Schotland vertrekt.

Tonnenwerk
Excellent Black was niet het enige paard dat in de smaak viel, ook Fellini (v. Ampère) was in trek. Meerdere geïnteresseerden zagen dat deze prachtige ruin alles in huis heeft voor de (top)sport, waardoor het bedrag opliep tot €150.000. Fellini gaat naar India. Black Diamond (Gribaldi x Ro-Lex) bracht hetzelfde bedrag op als Fellini. Het gemak waarmee deze stoere ruin de oefeningen van de Zware Tour laat zien, maakte dat meerdere kopers serieuze interesse hadden. Ook de KWPN goedgekeurde hengst Knock-Out veranderde van eigenaar deze avond. De hengst gaat naar Canada en wordt stalgenoot van de bekende dekhengst Wynton. Met een bedrag van €160.000, was ook hij een van de favorieten.

  

Jong talent werd erkend
Niet alleen voor de ervaren paarden, maar ook voor jong talent was er kooppubliek ‘aanwezig’ tijdens de EDS online veiling.  De zeer talentvolle vierjarig Lucky (v. For Gribaldi) verwisselde van eigenaar voor €70.000, waar zijn vader dat vorig jaar tijdens de EDS veiling nog voor €170.000 deed. Aangewezen KWPN hengsten Macaron en Miljonair leverde respectievelijk bedragen van €49.000 en €42.000 op en ook de zevenjarige Fidelio (v. Fürst Romancier) was geliefd bij de kopers. Na een spannende strijd werd de zwarte hengst voor €60.000 verkocht.

  

  

© 2023 Excellent Dressage Sales All rights reserved | Website by Mediaprimair

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie