EDS VEULEN UITGEGROEID TOT FAVORIET OP KWPN EN DEENSE HENGSTENKEURING

22 mei 2020 · EDS

In 2017 werd Monte Carlo (Dreamboy x United) op de EDS veulenveiling verkocht voor 19.000 euro. Drie jaar later is het talentvolle veulen uitgegroeid tot een imponerende bruine hengst, die op meerder hengstenkeuringen tot favoriet benoemd is.

Fantastische moederlijn
In 2017 viel Monte Carlo al op tussen alle andere veulens. Niet gek, want zijn hele familie loopt over van het talent. Dream Boy behoeft eigenlijk geen uitleg. Onder Hans Peter Minderhoud, behaalde de zwarte hengst al meerdere top 5 klasseringen in Wereldbekerwedstrijden, behaalde hij teamzilver op het WK 2019 en EK 2019 en heeft inmiddels al 11 goedgekeurde zonen bij verschillende Europese stamboeken. De moeder van Monte Carlo is stermerrie Gina Ballerina. Ook wel bekend als halfzus van Gm Esperanza en Annette Ballerina. Gm Esperanza was al niet te kloppen in de Young Riders en U25 rubrieken onder jeugdruiter Jasmien de Koeyer. Ondertussen is de pas achtjarige merrie internationaal Grand Prix geklasseerd.

Claire Gallimore uit Groot Brittannië rijdt halfzus Annette Ballerina. Ook zij startten recent op internationaal Grand Prix niveau. Naast topmerries, presteren ook de hengsten van deze familie goed. Zo vinden we onder andere de KWPN goedgekeurde hengsten Son de Niro en Bolero terug in de familie van Monte Carlo.

Premiehengst KWPN-Hengstenkeuring en Deense-Hengstenkeuring
Monte Carlo was vrijdag de smaakmaker op de KWPN-Hengstenkeuring in Den Bosch met zijn sterke en krachtige bewegingen. Stoeterij Blue Hors besloot na dit optreden half-eigenaar te worden van de imponerende hengst. Zodoende werd Blue Hors Monte Carlo ook voorgesteld op de Deense Hengstenkeuring, waar hij samen met de hengst Iron overall winnaar werd. Niet gek met onder andere een 10 voor interieur en voor alle drie de gangen een 9.

© 2023 Excellent Dressage Sales All rights reserved | Website by Mediaprimair

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie