EXCELLENT DRESSAGE SALES ONLINE VEILING WEER EEN SUCCES!

28 mrt. 2021

Gisterenavond werden 48 dressuurtalenten uit de Excellent Dressage Sales collectie online geveild. Het werd een veiling met veel diversiteit. Zo werden Dancer Again (v. Prestige VDL) en Dutch Dandy (v. Lord Leatherdale) afgeslagen voor meer dan € 200.000, maar ook de biedingen op de jonge paarden liepen de laatste dag opvallend hard door. Evenals vorig jaar passeerde de omzet van de voorjaarseditie de € 2.000.000,-.

Talent werd herkend
Zowel bij de jonge paarden als de oudere paarden werd talent herkend door de kopers. Zo wisselt de 4-jarige hengst Mendez (v. Franklin), die met veel expressie beweegt, voor € 60.000,- van eigenaar. Ook de opvallende Filemon A.K. (v. Apache), die al succesvol internationaal gestart is in de Intermediaire I, had de interesse van meerdere kopers. Voor € 65.000,- verhuist deze zeer expressieve ruin naar Duitsland.

Dit jaar viel de interesse in de jonge dressuurtalenten erg op. Van over de hele wereld werd er geboden op de diverse 3-jarige paarden. Night Sky (v. Franklin) bleek van de jonge paarden de meest populaire. Deze makkelijk bewegende merrie wisselt van eigenaar voor een bedrag van € 42.000,-. Andere jonge paarden die populair waren onder de bieders zijn No Limit (v. Total U.S.) en Norton (v. Just For You). De donkere No Limit bleek uiteindelijk € 35.000,- waard. De krachtig bewegende Norton vertrekt voor € 34.000,- naar Zweden.

Betrouwbaarheid en diversiteit
Het EDS-team is blij om te zien dat het vertrouwen van de kopers online zo hoog blijft. “Betrouwbaarheid is voor ons belangrijk. We merken dat steeds meer kopers hun weg vinden naar Excellent Dressage Sales, om te investeren in talent. Zowel in het binnen- als buitenland. De grote diversiteit van de collectie blijkt van belang, en daar voldeed de veiling ook dit jaar weer aan”, aldus mede organisator Tim Coomans.

© 2022 Excellent Dressage Sales All rights reserved | Website by Mediaprimair

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie