HOE IS HET MET NO LIMIT D?

10 jan. 2022

In maart 2021 werd de 3-jarige No Limit D (For Romance x Jazz) verkocht voor het bedrag van € 26.000,- tijdens Excellent Dressage Sales. Ingrid Gerritsen, die op dit moment de ruiter van de talentvolle voshengst is, ontmoette de hengst voor het eerst als veulen. Ingrid: “Als veulentje was ik al weg van dit paard. Destijds had ik hem graag willen hebben, maar dat lukte toen niet. Hoe gaaf is het dan om hem nu alsnog onder het zadel te krijgen.”

Doel: opleiden tot het hoogst haalbare niveau
Direct na de veiling bracht de eigenaar No Limit D naar de stallen van Ingrid Gerritsen. Ze vertelt: “Hij was al zadelmak en ik kon direct goed met hem overweg. Eigenlijk merk je niet dat het een hengst is. Hij is super goed bij de les tijdens de trainingen en ook op stal is hij heel makkelijk. Daarom hebben we besloten om hem voor nu nog gewoon hengst te laten.”

Door de jonge leeftijd van No Limit D, traint Ingrid de hengst niet te vaak en doet ze rustig aan. Ingrid: “Ik doe heel rustig aan met No Limit D. Hij loopt nu 3 à 4 keer per week maximaal 20 minuten onder het zadel om hem rustig aan sterker te maken. Uiteindelijk is het doel wel om hem naar het hoogst haalbare niveau op te leiden.”

Direct prijs op zijn eerste wedstrijd
No Limit D heeft door zijn leeftijd nog niet veel wedstrijden gelopen, maar kwam wel aan de start bij de Hövelers jonge talenten competitie, waar hij een goede indruk achter liet. Ingrid: “Hij kreeg heel positief commentaar over zijn werkwilligheid en zijn complete voorkomen. Met bijna 80 punten haalde hij direct een prijs op zijn eerste wedstrijd. En ja, ik denk dat dat nog veel beter kan.”

Complete hengst
De jury’s van de jonge paardenwedstrijd gaven al aan positief te zijn over het complete voorkomen van de hengst. Ook Ingrid is heel enthousiast over het voskleurige talent. “Het is gewoon een hele complete hengst. Hij is mooi om te zien en heeft 3 complete, goede gangen. Ik denk dat hij in theorie alles voor een 9 zou moeten gaan kunnen. Daarnaast is zijn karakter top. Hij laat zich goed rijden en bewerken. Ik denk dat dit straks een goed paard zal zijn voor het zwaardere werk!”

© 2022 Excellent Dressage Sales All rights reserved | Website by Mediaprimair

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie