VEILINGTOPPER EDS VEULENVEILING 2017 MAAKT VERWACHTINGEN WAAR!

9 jun. 2020 · EDS

Drie jaar geleden was Miljonair (toen nog onder de naam Marosi) het duurst verkochte veulen op de EDS veulenveiling in Ermelo. De Daily Diamond nakomeling leverde destijds een bedrag van 45.000 euro op. Nu drie jaar later maakte hij alle verwachtingen waar tijdens de hengstenkeuring en werd daarmee aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN.

Hoge verwachtingen
Drie jaar geleden viel Miljonair niet alleen op door zijn mooie model, maar ook door zijn zeer interessante afstamming. Zowel vader Daily Diamond als grootvader Dream Boy zijn twee succesvolle hengsten. Daarnaast is moeder Hippophae ook niet de minste. Zij behaalde 80 punten voor exterieur en onder andere een acht voor de galop. Daarnaast komt moeder Hippophae uit de merrie Tillandsia (v. Silvano) die te boek staat als moeder van internationaal Grand Prix dressuurpaard Bond’s Painting. De verwachtingen van dit donkerbruine veulen waren destijds dan al hoog gespannen. Dat werd niet minder nadat Miljonair na een mooi optreden het duurst verkochte veulen van de EDS veulenveiling editie 2017 werd.

Blijft overtuigen
Drie jaar later maakt Miljonair de verwachtingen waar. Tijdens de KWPN Stallion Show wist Miljonair keer op keer te overtuigen en werd daardoor aangewezen voor het verrichtingsonderzoek bij het KWPN. De hengst heeft zijn mooie model, dat als veulen al goed te zien was, verder ontwikkeld en beweegt met veel souplesse en lossigheid.

© 2024 Excellent Dressage Sales All rights reserved | Website by Mediaprimair

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie