DEEL TWEE VAN DE EDS-COLLECTIE IS GEPUBLICEERD

15 jul. 2020 · EDS

Het tweede deel van de EDS-collectie is online geplaatst. Op dit moment zijn er 20 veulens uit de collectie al online te bekijken, maar de collectie is nog niet compleet. Eind juli vindt de laatste EDS selectiedag plaatsvinden, waarna de volledig collectie online komt te staan.

 Liverpool TC nakomelingen zijn goed vertegenwoordigd
In de recent gepubliceerde veulens zien we opvallend veel Liverpool TC nakomelingen terug. Deze zoon van Glock’s Toto jr liep naar de vierde plaats op de KWPN kampioenskeuring. Hij wordt geprezen om zijn royale model en zeer krachtige bewegingen. Dit zien we ook terug bij zijn nakomelingen.

Papagayo is zo’n nakomeling die opvalt met een zeer goed ontwikkeld model. Niet gek, want naast een vader die dit doorgeeft, komt dit opvallende hengstveulen uit de top fokmerrie Fiola (v. Fürst Heinrich). Zij bracht eerder al NMK-finaliste Gaby (v. Jazz), die een topscore van 85 punten behaalde op de IBOB en inmiddels actief is in de Lichte Tour. Daarnaast is Fiola de volle zus van de in Westfalen goedgekeurde hengst Fürst Fantasy en het Lichte Tour-paard Furst Jupp.

Ook Puma (v. Liverpool TC) lijkt alles mee te hebben. Dit aansprekende merrieveulen valt, net als haar vader, op door haar sterke bewegingen. Daarnaast heeft ze een bekende halfbroer in de hengst Monte Carlo TC (v. Dream Boy), die afgelopen jaar een van de zus premiehengsten in Den Bosch was. Inmiddels is de hengst omgedoopt in Blue Hors Monte Carlo TC en bedient vanuit Denemarken de merries in Europa.

Niet alleen rechtstreekse nakomelingen van Liverpool TC vallen op binnen de EDS-collectie, ook directe familie van de hengst is opgenomen. Penelope is een dochter van het top Grand Prix-paard Glock’s Dream Boy, die tot de beste paarden van de wereld behoort. Haar moeder Gipsy TC scoorde zelf goed op de keuring en is geklasseerd in de Z-dressuur. Zij is tevens de halfzus van de hengst Liverpool TC.

Bekijk de EDS-collectie hier.

© 2023 Excellent Dressage Sales All rights reserved | Website by Mediaprimair

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie