DE PERFECTE ZADELKAMER IS MOOI, PRAKTISCH EN DUURZAAM

20 mrt. 2021

Zadelkamers van SeBo worden ontworpen vanuit het praktisch oogpunt van de ruiter. SeBo creëert ruimtes die het dagelijks gebruik functioneler en prettiger maken. Dat dit heel goed kan samengaan met esthetiek, exclusiviteit en sfeer, bewijzen de projecten die zij in binnen- en buitenland realiseren.

Of je nu een grote sportstal runt, een exclusieve privé stal bezit, of een kleinschalig paardenhouder bent, de zadelkamer is vrijwel bij iedereen een ruimte die intensief gebruikt wordt. Hier liggen de belangrijkste materialen voor de training van de paarden, maar ook vaak de benodigdheden voor de verzorging van de paarden. De ontwerpers van SeBo Interior & Equipage hebben een schat aan ervaring en verzekeren je van oplossingsgerichte concepten en noviteiten. SeBo legt uit waar de perfecte zadelkamer aan moet voldoen en hoe dit gerealiseerd kan worden.

Het belangrijkste is de functionaliteit

De meeste paardenhouders zijn praktisch ingestelde mensen. Functionaliteit is dus een erg belangrijk punt bij het ontwerpen van de perfecte zadelkamer. SeBo: “Maar, een functionele ruimte ziet er voor iedereen anders uit. De eigenaar van een grote pensionstal zal het wellicht functioneel vinden dat alle klanten voldoende ruimte hebben voor hun eigen materialen en deze ook kunnen afscheiden van de materialen van andere mensen. Terwijl de kleinschalige sportstalhouder wellicht liever alle zadels bij elkaar heeft hangen, zodat deze makkelijk gepakt kunnen worden. En dit zijn maar twee voorbeelden. Een functionele ruimte is voor iedereen anders, daarom gaan wij vooraf altijd in gesprek met een klant over hun wensen en ideeën.”

Liefde voor het ambacht. Bevlogen van hout.

Oké, dan is de ruimte functioneel ingedeeld, maar dan zijn er nog zo veel andere keuzes. Want welke materialen kies je? En hoeveel aandacht wordt er besteedt aan de luxe afwerking? SeBo: “We zijn bevlogen van hout, met al haar schakeringen, soorten en eigenschappen. Hout heeft prachtige kleurnuances en geeft een luxe en warme uitstraling. No-nonsens in Europees eiken, een klassiek stijl in hoogglans mahoniehout of modern strak met carbon black eiken. We streven naar de perfecte match met de uitstraling van de stalling. We combineren het hout met hoogwaardig natuursteen, leer, RVS en exclusieve stoffen. Elk product moet 100% aan onze kwaliteitsnorm voldoen. Met oog voor detail, schoonheid en functionaliteit, bieden we op-en-top maatwerk”.

EDS-teamlid Joop van Uytert: “Toen wij onze zadelkamer wilde aanpassen, hebben we bewust voor SeBo Interior & Equipage gekozen. En daar zijn we nog steeds enorm blij mee. Door de gesprekken vooraf hebben we de ruimte zo kunnen ontwerpen dat deze voor ons ideaal is. Daarnaast blijft de ruimte door de jaren heen net zo mooi als in het begin dankzij het robuuste hout.”

Een gereedschapskist voor de ruiter

Jouw perfecte zadelkamer mee op wedstrijden nemen is natuurlijk niet mogelijk. Toch is het ook tijdens deze momenten fijn om al je spullen bij elkaar te hebben en direct na de wedstrijd goed te kunnen onderhouden. SeBo: “Regelmatig gaven onze klanten ons aan dat ze onze robuuste, multifunctionele en mooie zadelkamer ook mee zouden willen nemen op concours. Om deze reden hebben we een rijdende gereedschapskist voor de ruiter ontworpen. Een multifunctionele zadelwagen. Het gedeelte waarop het zadel ligt is draaibaar, zodat ook de onderkant van het zadel te reinigen of onderhouden is. Daarnaast is er genoeg ruimte om alle spullen op te bergen op een praktische manier."

Wil je meer weten over SeBo Interior & Equipage of wellicht eens persoonlijk kennismaken? Bekijk dan de website.

© 2022 Excellent Dressage Sales All rights reserved | Website by Mediaprimair

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie