AANSTAANDE ZATERDAG EDS LIVE PRESENTATIE ÉN ONLINE VEILING!

27 aug. 2020

Aanstaande zaterdagmiddag vanaf 15:00 uur worden de meeste veulens uit de EDS-collectie voor een laatste keer live gepresenteerd, waarna ze de eerste groep veulens om 18.30u afgeslagen wordt. De live presentatie vindt plaats op Landgoed Culitsrode en is online te volgen via Clipmyhorse.tv.

Veulens showen zichzelf nog één keer
Tijdens de live presentatie krijgt elk aanwezig veulen de tijd om nog één keer een goede laatste indruk te maken, waarna ze in de avond online geveild worden. De presentatie zal in dezelfde volgorde gebeuren als de online veiling en start om 15.00 uur.

Vanwege de corona maatregelen is er maar ruimte voor een beperkt aantal personen om de presentatie live bij te wonen. Vandaar dat er gekozen is om de presentatie ook live uit te zenden via clipmyhorse.tv.

Hoe gaat de EDS online veiling in zijn werk?
Op dinsdag 25 augustus is de EDS online veulenveiling gestart. Vanaf dat moment is het mogelijk om een bod uit te brengen op een van de veulens. Hiervoor dient u zich eerst te registreren via deze website.

Op zaterdagavond 29 augustus vanaf 18:30 uur worden de eerste veulens afgeslagen. Vervolgens worden er tot 21:00 uur elk kwartier een groep van zes veulens geveild. Zodra u ingelogd bent ziet u per veulen hoe veel tijd u nog heeft om een bod uit te brengen. Wanneer er in de laatste minuut voor sluiting nog een bod op een veulen komt, dan wordt de veiling voor dat betreffende veulen met 5 minuten verlengd.

De EDS online veulenveiling werkt met biedstappen. Tot €5000,- wordt het bod met €200,- euro verhoogd worden t.o.v. het hoogste bod tot dan toe. Van €5000,- tot €10.000,- gebeurd dit per €500,-. Boven de €10.000,- wordt er verhoogd met €1000,-.

Uitgebreide collectie
Met ruim 60 veulens en twee embryo’s is er dit jaar een zeer uitgebreide collectie. Zowel van bewezen als jonge hengsten zijn er nakomelingen opgenomen in de veiling. Zo is Pelé D een nakomeling van de fantastisch fokkende hengst Vivaldi en is de tophengst Glock’s Toto Jr met de twee veulens Port-au-Prince S en Phlox goed vertegenwoordigd.

Jonge hengsten die een groot aandeel hebben in de collectie zijn Jameson RS2, Liverpool TC, Livius en Lennox U.S. Allemaal hebben zij meerdere kwaliteitsvolle nakomelingen in de collectie, zoals Pompidou (v. Jameson RS2)Papagayo (v. Liverpool TC)Prodegy VG (v. Livius) en Prima Donna (v. Lennox U.S.). Al deze veulens zijn aanwezig tijdens de live presentatie aanstaande zaterdag.

Heeft u interesse in een van de veulens en zou u vooraf de veterinaire rapporten in willen zien? Dit is mogelijk. Neem contact op via info@excellentdressagesales.com.

© 2024 Excellent Dressage Sales All rights reserved | Website by Mediaprimair

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie